Драма! Израел удари "Хизбула"

Засега не се съобщава за жертви при тази атака

Драма! Израел удари "Хизбула" | StandartNews.com

Нов драматичен момент във войната в  Близкия изток.

Израел нанесе първия си удар в Ливан. Това съобщава Ливанската национална новинарска агенция, цитирана от Франс прес.

Израелския въздушен удар е бил насочен срещу превозно средство в Южен Ливан, на 45 километра северно от ливанско-израелската граница. Това е първи удар в дълбочина, нанесен от Израел от началото на взаимния трансграничен обстрел, започнал след нападението на "Хамас" срещу израелската територия на 7 октомври.

Засега не се съобщава за жертви при този удар. Ливанската новинарска агенция само пояснява, че ударът е бил нанесен с дрон и е бил насочен срещу микробус, който се е намирал в овощна градина в района на Захрани.

Този удар е извършен в деня, в който лидерът на ливанското шиитско движение "Хизбула" Хасан Насрала ще произнесе реч, в която се очаква отново да говори за конфликта между Израел и "Хамас".       

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви вчера, че Израел нанася удари в северните части на Ливан в отговор на проникването на три дрона оттам над Израел. А "Хизбула" каза, че е извършила няколко атаки срещу Северен Израел, сред които и три атаки с дронове, един от които е взел под прицел израелска казарма. Ливанското движение съобщи вчера и за смъртта на седем свои бойци, с което жертвите, дадени от него в ескалацията на напрежението с Израел, вече са 68.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
преди 5 месеца

Не е първи ! От 15 дни не са спрели да си хвърлят бомби с Ливан. От Ливан снощи изстреляха половин тонна бомба. От днес има и жертви в Израел. Информацията я черпя от първа ръка. Вашата е стара и неточна.

Откажи