Добра новина! Откриха живи трите българчета в Газа

Те бяха в неизвестност, след като бомба избухна в техния район

Добра новина! Откриха живи трите българчета в Газа | StandartNews.com

Трите българчета, които бяха в неизвестност, след като бомба избухна в техния район в Газа, са открити живи.

По чудо, в момента на атаката са се намирали на 100 метра от сградата, в друга постройка, съобщиха за NOVA техните близки, които са успели да се свържат с тях.

Вчера бабата на децата Инширах Шарафи разказа, че майката и децата отишли в Газа, малко преди да започнат ударите. Първоначално те били в северната част на анклава, но тръгнали на юг в търсене на безопасност. След като връзката с тях прекъснала, бащата на децата също тръгнал от България към границата с Египет. С надеждата да срещне семейството си на граничната бразда, когато най-накрая бъде отворен хуманитарен коридор.

Дни преди да започне войната, снахата на Шарафи и трите ѝ внучета - всички български граждани, отиват при роднини в Газа. Синът ѝ остава в България. Държи връзка с тях до нощта, когато бомба избухва и взривява къщата, в която са всичките ѝ роднини.

„Брат ми, с един от неговите синове, излизат да носят храни. Те се връщат и цялата 4-етажна сграда рухва върху тях. Живеещите в нея са около 70 души и засега са извадили 40 загинали, сред които и майка ми. Всичките ми племеници и внуците на моя брат са си отишли”, сподели Шарафи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай