Десетки заразени на звездна сватба в Мексико

Церемонията е била организирана без разрешение

Десетки заразени на звездна сватба в Мексико | StandartNews.com

Над сто души са се заразили с коронавирус на сватба в мексиканския град Мексикали в северната част на Мексико в началото на месеца, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Близо 300 души са присъствали на венчавката на 3 октомври на актьор от сапунени сериали и дъщерята на бизнесмен, заяви пред местни медии здравният министър на щата Долна Калифорния Алонсо Перес Рико. На събитието никой не е носел предпазна маска, нито е била проверявана температурата на гостите.

Освен това организаторите нямали разрешение за организиране на подобно мащабно събитие по време на пандемията. Министърът добави, че властите разследват дали някой е присъствал на сватбата знаейки, че е болен от Ковид-19 или е заразен с коронавирус. В някои мексикански щати съзнателното заразяване на някого с болест е престъпление, отбелязва агенцията.

В Мексико са регистрирани близо 1 милион случая на коронавирус и близо 87 хиляди починали, предаде БТА. Властите се опасяват от бум на заразата на предстоящите празници, най-вече Деня на мъртвите на 1 и 2 ноември, когато семействата посещават гробовете на близките си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай