Дават обезщетения на пострадалите при атентатите във Волгоград

Дават обезщетения на пострадалите при атентатите във Волгоград  | StandartNews.com

Волгоград. Компенсации ще получат семействата на пострадалите и загиналите при кървавите атентати във Волгоград. Местните власти съобщиха, че 28 пострадали и шест семейства на загиналите при двата атентата в края на 2013 г., ще получат парично обезщетение.

Шестте семейства, които загубиха близките си, вече са получили по 2 млн. рубли.

Стабилизирано е състоянието на всички пострадали, които бяха настанени в болници след атентатите, съобщава Тв 7.

В момента в болници в южния руски град се намират 46 души, ранени при експлозиите от 29 и 30 декември, сочат данните на Министерството на здравеопазването на Русия. Други 18 души са били откарани за лечение в Москва, уточняват от там. 15 пациенти ще бъдат транспортирани от Волгоград към столицата.

В сряда телефонен терорист, предал фалшиво съобщение за бомба в автобус, е бил арестуван във Волгоградска област. Това съобщава ИТАР-ТАСС.

„На 1 януари в дежурната част на полицията в Елански район е постъпило обаждане. Анонимен е съобщил, че подготвя атентат в автобус в район на Красний хутор", казва представителят на местната полиция Светлана Смолянинова, цитиран от "Фокус". Тя обяснява, че е извършен обиск на всички автобуси в района, както и в автогарите, но взривни устройства не са открити.

„В цялата област полицаи, съвместно с кинолози и специално обучени кучета са проверили около 6000 обекта, в това число 2500 жилищни домове, със старателно обследване на чардаците и подовите части, 37 автогари и 23 железопътни гари", съобщи представител на местните власти.

Стандарт Нюз припомня, че на 29 на ж.п гарата във Волгоград бе първата терористична атака, а на 30 имаше втора в тролей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай