Дънблейн лъсна за сватбата на Мъри

Дънблейн лъсна за сватбата на Мъри | StandartNews.com

Скромното шотландско градче Дънблейн хвърли ръкавицата на Лондон и останалите мегаполиси във Великобритания. Утре то ще бъде център на Обединеното кралство, след като там ще се състои една от най-чаканите сватби. Тази на Анди Мъри и половинката му Ким Сиърс. Целият град е в трескава подготовка за събитието. Улиците са украсени с тематични ленти, а карикатури на двойката стоят на всяка витрина.

Местните търговци се надяват да сериозен удар като предлагат най-вече сватбени атрибути. Лесли Андерсън например подари на Ким специално изработена за нея жартиера и сложи нейни копия в магазина си. "Благодаря за прекрасният дар", написа Ким и направи още по-щастлива Лесли. Андерсън се възползва и от връзките, които има в бъдещото семейство. Тя е добра приятелка на бабата на Анди Шърли Ърскин. Самият Мъри винаги е отдавал чест на родното си градче. Той посети всеки един магазин в него, след като спечели "Уимбълдън".

Все още обаче не е ясно кои звездни гости ще блеснат на събитието. "Не чакайте големи имена, защото нямам такива приятели", обяви преди време Анди, но в Дънблейн не вярват на думите му. Според тях има списък "А", който включва дори хора от кралското семейство. Той ще трябва обаче да се пребори с тълпата, за да стигне до катедралата, която разполага с 300 места. Съгражданите му и стотици фенове ще му направят щпалир. Първоначално Анди искаше да се венчае в параклис в Кромликс, който притежава, но се отказа, защото вътре могат да влязат едва 28 души. Храната по време на тържеството ще бъде изцяло избрана от Ким. "И тя трябваше да свърши нещо, а аз нямам време за такива неща", обяви Мъри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай