Корона парти събра хиляди в Атина

Площадите и парковете в няколко квартала на Атина се напълниха с млади хора

Корона парти събра хиляди в Атина | StandartNews.com

Площадите и парковете в няколко квартала на Атина се напълниха с млади хора, които се събраха спонтанно, въпреки карантината и полицейския час. Голяма част от тях бяха без маски и не спазваха дистанция помежду си, съобщава БГНЕС, позовавайки се на местни медии.

Хората започнаха да се събират в центъра и в други квартали на гръцката столица още в следобедните часове с напитки, закупени от работещите заведения. За много от тях „корона партито” продължи и след 21:00 ч., когато започва полицейският час.

Гледката изобщо не предполагаше, че страната е в карантина и приличаше на периода от преди пандемията, без да се спазват основните мерки за безопасност, като маска за лице и дистанция. Изданието подчертава, че Covid-партита е имало и през изминалите уикенди, но затоплянето на времето изглежда доведе до увеличаване броя на подобен род събирания.

Заведенията в Гърция са затворени в продължение на вече пет и половина месеца, а страната е под карантина от 07.11.20 г. с действаш полицейски час от 21:00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай