Брюксел с 5 препоръки за реформи в България

Брюксел с 5 препоръки за реформи в България | StandartNews.com

Европейската комисия отправя пет препоръки за реформи в България. Днес ЕК публикува препоръките си относно Националната програма за реформи на България, която наскоро беше изпратена в Брюксел.

Необходимо е българското правителство да предприеме решителни мерки за преодоляване на проблемите в банковия сектор, които според ЕК са сигнал за слабости в надзора и могат да окажат значително влияние върху макроикономическата стабилност, посочват от ЕК. Идентифицирани са още четири области, за които са необходими допълнителни усилия на правителството - небанков финансов сектор, фискална политика, активни политики на пазара на труда и регулаторната рамка за производствата при несъстоятелност и за намаляване на задлъжнялостта.

ЕК поставя акцент върху подобряването на събираемостта на данъчните приходи и борбата със сивата икономика. В отговор на това правителството вече работи по изготвянето на единна стратегия за повишаване на приходите, която ще отговори на отправената препоръка, коментират от МФ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай