Борис Джонсън е с коронавирус

Британският премиер лично обяви новината, но ще продължи да си изпълнява задълженията

Борис Джонсън е с коронавирус | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън е дал положителна проба за коронавирус. Новината съобщи самия той преди минути, цитиран от ТАСС. Джонсън обяви, че ще се самоизолира, за да не зарази близките си. Той обаче ще продължи да изпълнява задълженията си чрез видеоконферентни връзки.

„През последните 24 часа развих леки симптоми, т.е. температура и упорита кашлица, и тестът ми за коронавирус е положителен. Сега съм се самоизолирал, но ще продължа да ръководя правителството посредством видеоконферентна връзка, докато се борим с този вирус“, заяви Джонсън.

По-рано тази седмица стана ясно, че и британският престолонаследник принц Чарлз се е заразил с коронавирус. Той също се е изолирал в двореца Балморал в Шотландия. Борис Джонсън и кралица Елизабет II проведоха редовната си среща тази седмица по телефона, тъй като кралицата излезе в изолация след положителния тест на сина ѝ. През миналата седмица правителството на Обединеното кралство потвърди, че външният министър Доминик Рааб ще поеме поста от премиера, ако в даден момент той се окаже неработоспособен.

Последните данни за жертвите на коронавируса на Острова са от снощи - 578 души. Заразените са 11 658.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай