БоДжо плаши с локдаун до април

Училищата ще останат затворени поне до средата на февруари

БоДжо плаши с локдаун до април | StandartNews.com

Премиерът Борис Джонсън предупреди, че в Англия могат да останат в сила строги ограничения до април, като парламентът бе призован да гласува новите мерки, пише британският вестник The Times.

Премиерът каза на депутатите, че докато пълните ограничения, включително затварянето на училища, ще останат до средата на февруари, обществеността не трябва да очаква масово облекчаване на правилата в този момент.

Той каза, че много ограничения могат да останат за по-дълго на място и ще бъдат облекчени само със „стабилен, контролиран и регионален“ подход.

„Излизането ни от пашкула на локдауна няма да бъде голям взрив, а постепенно разгъване“, каза той. „Ето защо законодателството, което трябва да гласуваме ще важи до 31 март - не защото очакваме пълното блокиране на националното ниво да продължи дотогава, а за да позволи стабилно, контролирано и доказано движение на показателите надолу по регионален принцип . "

Премиерът каза на депутатите, че ще има „непрекъснат преглед“ на мерките със законово изискване да се разглеждат на всеки две седмици и законово задължение за премахването им, ако те вече не са необходими.

„Намираме се в в труден финален етап, който беше усложнен от новия щам“, каза Джонсън. „След маратона от миналата година ние наистина сме в спринт, надпревара за ваксиниране на уязвимите по-бързо, отколкото вирусът може да достигне до тях. Всяка игла във всяка ръка прави разлика."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай