Белият дом отсече! Поръчал ли е Путин Навални

Какво е заключението на американските служби

Белият дом отсече! Поръчал ли е Путин Навални | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин вероятно не е наредил опозиционният политик Алексей Навални да бъде убит в арктически затворнически лагер през февруари. Това съобщават американските разузнавателни агенции, пише днес „Уолстрийт джърнал", цитиран от Ройтерс.

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия. Неговите сътрудници, които властите окачествиха като екстремисти, обвиниха Путин, че го е убил и казаха, че ще предоставят доказателства за твърденията си.

Кремъл отрича да е замесен в случая. Миналия месец Путин нарече смъртта на Навални „тъжна" и посочи, че е бил готов да размени осъдения политик за затворник, излежаващ присъда на Запад, при условие, че Навални никога няма да се върне в Русия. Сътрудниците на покойния опозиционер признаха, че са били водени такива разговори.

„Уолстрийт джърнал" цитира неназован запознат източник, според който американските разузнавателни агенции са достигнали до заключението, че Путин вероятно не е издавал заповед Навални да бъде убит през февруари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи