Байдън с извънредно обръщение. Големи новини за Израел и Украйна

Отговорът на САЩ на терористичните атаки на Хамас

Байдън с извънредно обръщение. Големи новини за Израел и Украйна | StandartNews.com

Американският президентът Джо Байдън ще направи извънредно обръщение към нацията от Овалния кабинет на Белия дом. Чакат се големи новини за Израел и Украйна.

Байдън ще покаже колко много Съединените щати се чувстват ангажирани в конфликта в Близкия изток и войната в Европа, коментират световните агенции.

Противоречивите разкази на Израел и арабските държави за взрив в болницата в град Газа, за който се смята, че е убил стотици хора, задълбочиха кризата в региона.

Обръщенията в Овалния кабинет са редки и се случват в контекста на големи кризи.

Президентът Джордж Буш използва Овалния кабинет през 2003 г., за да обяви намерението си да нахлуе в Ирак. Байдън ще говори в 20 часа източноамериканско време - 00:00 часа по Гринуич.

“Президентът ще се обърне към нацията по повод нашия отговор на терористичните атаки на "Хамас" срещу Израел и нестихващата безчовечна война на Русия срещу Украйна", заяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Американският президент, който е представител на Демократическата партия, обяви вчера в Тел Авив, че в следващите дни ще се обърне към Конгреса с призив за "безпрецедентен пакет в подкрепа на отбраната на Израел".

Байдън се прибра обратно у дома след 7-часова визита в израелската военна зона.

Пред репортери на Air Force One той заяви, че е доволен от посещението си и особено от своя принос за деблокирането на на хуманитарната помощ за Газа.

Правителството на президента на САЩ Джо Байдън обмисля да внесе още утре в Конгреса искане за предоставяне на допълнителна помощ на Украйна в размер на 60 милиарда долара и на 10 млрд. за Израел, предаде Ройтерс, позовавайки се на добре осведомен източник.

Мнозина очакват в най-скоро време Байдън да внесе в Конгреса законопроект за отпускане на допълнителни средства с оглед на предприеманите от Вашингтон действия в отговор на нападението срещу Израел от 7 октомври на бойците от палестинското движение "Хамас", докато същевременно търси начин да продължи да помага на Украйна да отблъсне руските войски.

Засега няма коментар от управляващите среди във Вашингтон.

Вчера няколко източника казаха, че Байдън все още не се е спрял на окончателна сума и че разбивката ѝ не е обсъдена с Конгреса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай