Байдън отсече! Това ще е съдбата на Русия

Какво обяви американският президент

Байдън отсече! Това ще е съдбата на Русия | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес, че Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия, в стремежа си да засили натиска върху Москва по повод втората годишнина от войната в Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вашингтон ще наложи и нови експортни ограничения на близо 100 организации за предоставяне на подкрепа на Русия и ще предприеме действия за по-нататъшно намаляване на руските приходи от продажби на енергийни източници, гласи изявление на Байдън.

Мерките имат за цел да потърсят отговорност от Русия за войната в Украйна и за смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални, заяви Байдън в момент, когато Киев е изправен пред остър недостиг на боеприпаси, а американската военна помощ се бави с месеци в Конгреса на САЩ. 

Новите санкции засягат и разплащателната система "Мир" и производството на електроенергия, в това число мащабен проект за втечнен природен газ.

"Те ще гарантират, че Путин ще плати още по-висока цена за агресията си в чужбина и репресиите у дома", каза Байдън за санкциите.

Мерките ще бъдат насочени към лица, свързани с изпращането на Навални в затвора и отношението му към него, както и с финансовия сектор на Русия, отбранителната индустриална база, мрежите за доставки и лицата, които заобикалят санкциите на различни континенти, каза още президентът на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи