Българите без отказ от почивки

Българите  без отказ  от почивки  | StandartNews.com

Българите не се отказват от заплануваните ваканции в Турция, защото много добре познават страната и знаят, че размириците са на стотици километри от морските курорти.

Дори има наплив на желаещи да събират тен на Егейско море. Това заяви Дима Блажева от "Касиа тур". Анулирани са обаче няколко екскурзии до Истанбул, признаха туроператори. Намалял е и интересът към тези пътувания на индивидуалните туристи, които предпочитат луксозните хотели в района на "Таксим", обясни Михаил Кръстев от "Караджъ турс".

Според него по-скоро има притеснение в туристическия бранш за развитието на ситуацията, но информацията от офиса на компанията в Истанбул е, че събитията затихват, обясни Кръстев. Българите продължават да търсят варианти за ваканции в Турция заради приемливите цени и традиционно доброто качество на услугите, обясни Свидна Динева от "Лоял травъл".

Летните месеци са традиционно по-слаби като интерес към екскурзиите в Турция, търсят се повече почивки, обясни тя. Затова и не се очаква голямо пренасочване на туристи към други дестинации. За еднодневни турове и уикенд пакети се търсят предимно оферти от съседни страни като Гърция и Сърбия, както и спа пакети. Забелязва се известно изчакване от страна на клиентите, за да се види как ще се развие ситуацията, допълни и Байко Байков от "Бохемия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай