Австралийска църква глобена за продажба на белина

Това съобщи Здравният регулатор на страната

Австралийска църква глобена за продажба на белина | StandartNews.com

Църква в Австралия е глобена за незаконно рекламиране на "чудо" за лечение на коронавирус, което съдържа белина, обявиха властите, цитирани от АФП.

Здравният регулатор на страната съобщи, че MMS Australia е получила 12 глоби за 98 000 щатски долара за рекламиране на MMS - "чудотворно минерално решение", което има висока концентрация на хлорен диоксид - силна белина, използвана в индустриални процеси като текстилното производство, която може да доведе до фатални последици при консумиране от човек.

MMS Australia е клон на Генезис II - базирана във Флорида група, която твърди, че е църква, но всъщност е най-големият производител и дистрибутор на белина като "чудотворен лек" в САЩ.

От началото на пандемията Генезис II промотира MMS като лек срещу коронавируса. Съветва клиентите, включително децата, да смесват три до шест капки белина с вода и да я пият.

Австралийският регулатор обяви, че няма научни доказателства MMS да може да лекува или да облекчава някакви заболявания, а точно обратното, представлява сериозен риск за здравето. Пиенето на MMS може да причини повръщане, диария и дехидратация, която може да доведе до смърт

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай