Аржентински машинисти спят и четат книги по време на работа

Аржентински машинисти спят и четат книги по време на работа | StandartNews.com

Буенос Айрес. Поставянето на камери за наблюдение във влаковете в Аржентина разкри, че машинистите допускат много сериозни нарушения. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи и транспорта в страната Флоренсио Рандасо.

Той заяви: „Преди месец взехме решение да се поставят камери в кабините на локомотивите, което даде убедителни резултати". Министърът посочи, че тук думите са излишни и демонстрира видеозаписи, на които се вижда как един машинист спи по време на пътуването на влака. Друг вади от чантата си книга и се потапя в света на литературата, без въобще да поглежда пътя, а по-късно той води разговори по мобилния си телефон. Някои машинисти също така се опитват да избегнат видеонаблюдението, като закачат дрехи пред камерите, предаде ИТАР-ТАСС.

В тази връзка Рандасо посочи, че служителите в железниците, които са допуснали нарушения, вече са отстранени от работа или са получили сурови наказания.

Камерите в кабините на локомотивите в Аржентина бяха поставени след катастрофата на 13 юни между два влака, в резултат на която загинаха трима души и над 230 бяха ранени. По предварителни данни инцидентът е възникнал по вина на машиниста в единия от влаковете, който е пренебрегнал няколко сигнала на семафорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай