Арестуваха мъж, заплашвал жени в Twitter

Тони Уанг изказа своите извинения към жените, подложени на заплахи в социалната мрежа

Арестуваха мъж, заплашвал жени в Twitter | StandartNews.com

Бристъл. Британската полицията е арестувала 32- годишен мъж, отправил заплахи към народния представител Стела Крийсли и писателката и активистка Каролин Перез в Twitter, предаде The Guardian.

Мъжът е бил арестуван на адрес в Бристъл от службите, занимаващи се с централната електронна престъпност. Част от текущо разследване са твърденията за отправяне на смъртоносни заплахи в социалната мрежа Twitter, направени на 25 и 29 юли.

Броят на жените, заплашвани от Twitter през последните седмици се увеличава. Сред тях са историкът Мария Беард и журналистите Хадли Фрийман, Грейс Дент, Индия Найт и Лори Пени.

Генералният мениджър на Twitter Тони Уанг изказа своите извинения в събота към жените, подложени на заплахи в социалната мрежа. Той подчерта, че тези злоупотреби не са приемливи както в реалния свят, така и във виртуалния.

Създадена е и подписка, в която са се присъединили 125 000 души, която призова Twitter да добави бутон "Съобщи за нередност". По-късно Twitter съобщи, че работи за създаването на такъв бутон на всички свои платформи.

Полицията също призова мрежата да поеме повече отговорност върху нарушителите на техните права.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай