Анкара уволни още 500 полицаи

Анкара уволни още 500 полицаи | StandartNews.com

Анкара. 500 полицаи бяха отстранени от длъжност или разместени на други служби в системата на турските сили за сигурност със заповед на министъра на вътрешните работи Ефкан Ала.

Уволнени бяха шестима директори от Главната дирекция за борба срещу нелегалния трафик и организираната престъпност в Анкара, предаде БНР.

Това е поредната масова чистка в турската полиция след антикорупционния скандал от 17-и декември 2013-а година, който продължава да разтърсва турското правителство. Този път чистката засегна главно службите за борба срещу нелегалния трафик и организираната престъпност.

Уволнени бяха и тримата заместник-директори на Дирекцията по сигурността в Анкара, въпреки че те бяха назначени след антикорупционната операция.

Компютрите на полицията в Анкара блокираха от публикуването на информации и данни, свързани с уволненията и масовите размествания.

От началото на антикорупционното разследване, което турската полиция започна на миналия декември, над 2500 полицаи, включително висши отговорни служители, бяха уволнени или разместени на други служби.

Поредната чистка в полицията идва след мащабната операция, която турските сили по сигурността предприеха във вторник срещу терористичната мрежа на Ал Кайда в Турция и срещу ислямистката хуманитарна фондация Човешки права и свободи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай