Американски сенатор държа 21-часова реч

Американски сенатор държа 21-часова реч | StandartNews.com

Вашингтон. Американският сенатор от щата Тексас Тед Круз, който е един от потенциалните кандидати за президент в изборите през 2016 г., е говорил повече от 21 часа поред срещу реформата на здравното осигуряване, чийто инициатор е президентът Барак Обама, предаде Би Би Си.

Круз започна изказването си във вторник около 14.42 ч. местно време, заявявайки, че възнамерява да иска да се прекрати финансирането на здравната реформа, докато може да се държи на краката си.

Говорил е през цялата нощ без прекъсване, за да хапне нещо или да отиде до тоалетната, като 05.00 ч. сутринта счупил 60-годишен рекорд по продължителност на изказване, но продължил и цялата му реч излязла 21 часа и 19 минути.

Продължителността на дебатите в американския Сенат не е ограничена и някои законодатели бавят вземането на решения, като внасят многобройни поправки в даден документ или се изказват в продължение на часове. На 7 март т.г. сенаторът Ранд Пол говори 12 часа и 50 минути, като целта на словото му е била да забави колкото е възможно повече утвърждаването на Джон Бренън за директор на ЦРУ.

"Рекордът на рекордите" в това отношение обаче принадлежи на Стром Търмънд, който защитавал расовата сегрегация от трибуната на Сената през 1957 т. в продължение на 24 часа и 18 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай