45 са испанците в катастрофиралия самолет

Мястото на катастрофата

45 са испанците в катастрофиралия самолет | StandartNews.com

45 са испанските граждани на борда на катастрофиралия самолет, превозвал по неофициални данни 150 пътници и екипаж. От тях две са деца. Това заяви вицепремиерът на Иберийската държава. Повечето от останалите са немци, има и турци. 

Френски журналисти от регионалeн вестник са на път към мястото на катастрофата, но съобщават, че е необходим поне час придвижване из труднодостъпна планинска местност.

В същото време на летището в Дюселдорф беше отворена специална стая за близки и роднини на пасажерите. Осигурени са им психолози. Повечето държави в Западна Европа отвориха горещи линии за информация по случая.

Болница в региона пък събра всички свои екипи, за да посрещне евентуални ранени от катастрофата. Френските власти са категорични, че времето в региона към фаталния за самолета час е било отлично - слънце без облаци. 

В района на катастрофата има три селца. Местните се кълнат, че нито са забелязали пушек, нито са чули нещо. Разбрали за трагедията от пожарникари, които се изстреляли към предполагаемото място с падналия самолет. В планината има доста сняг и движението е затруднено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай