Десетки ранени при труса в Турция. Масова паника

Какво се случва след заметресението

Десетки ранени при труса в Турция. Масова паника | StandartNews.com

Земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер разтърси Южна Турция в късните часове на 10 август, като причини материални щети и рани 23 души, съобщиха турските власти, предаде Анадолската агенция.Епицентърът на земетресението е в град Йешилюрт, провинция Малатия и е усетено в Адъяман, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). И двете провинции бяха засегнати от опустошителните трусове през февруари, при които загинаха най-малко 50 000 души в Турция и Сирия.

Земетресението е било с дълбочина от 7 км. То е усетено и в близките провинции, включително Кахраманмараш, Адъяман, Шанлъурфа и Газиантеп. След земетресението по улиците се стекоха много хора, съобщи Анадолската агенция.

Министърът на здравеопазването на Турция Фахретин Коджа заяви в публикация в социалните мрежи, че нараняванията, получени в Малатия и Адъяман, са причинени, тъй като хората са скачали от балконите на сградите, за да избегнат затискане под срутени сгради.

Коджа по-рано отбеляза, че отрядите на Националния медицински спасителен екип са в региона, за да открият евентуални проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай