Знаков пилот проговори! Скандална истина за Шумахер

Какво издаде Рубенс Баричело

Знаков пилот проговори! Скандална истина за Шумахер | StandartNews.com

Знаков пилот от близкото минало каза една отдавна премълчавана истина.

Рубенс Барикело е най-успешният втори пилот в историята на Формула 1. Той бе съотборник на Михаел Шумахер, когато германецът спечели пет поредни световни титли за Ферари.

Но бразилецът безмилостно беше лишаван от шанс за успех в интерес на Михаел – политика, провеждана от тогавашния шеф на Ферари Жан Тод, предава sportal.bg.

За времето, когато беше съотборник на Михаел, Рубенс спечели 9 състезания и на два пъти завърши като вицешампион.

Преди повече от 20 години Рубенс избягваше да коментира отношенията му с Михаел в тима на Ферари, но сега вече може да говори спокойно.

„Винаги съм бил приятел и съм подържал добри отношения с всички мои съотборници, обясни Рубенс в подкаста Beyond the Grid. – Но не и с Михаел.

Той никога не ме подкрепяше. Никога не ми е предлагал помощ и аз никога не съм искал помощ от него. Михаел беше различен. Много пъти се е случвало да приключим срещата на тима и след това веднага да започне друга, в която участва само Михаел. Аз просто си седях отстрани. Усещах, че това е неговият отбор.”

Преди време Бърни Екълстоун заяви, че в договора на Рубенс пише, че няма право да се състезава срещу Михаел. Сега Рубенс опроверга това пред официалния сайт на Формула 1 и обясни, че е нямало да подпише с тима, ако е трябва „да пуска Михаел напред”.

„Не исках да подпиша. В договора ми не пишеше нищо такова (каквото твърди Бърни), заяви Барикело. – Прием много неща, които бяха в моя полза. Много неща не приех, но и много приех, защото видях, че във Ферари се развивам. За шест години видях, че вървя напред и моето време идваше.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай