Жребий под индиго в Лигата на богатите

Жребий под индиго в Лигата на богатите | StandartNews.com

Жребий под индиго беляза 1/8-финалите от Шампионската лига. Стари песни ще бъдат запети на нов рефрен в елиминационната фаза на най-комерсиалния клубен турнир. Голямото "дерби" от втората фаза на надпреварата е "Арсенал" - "Барселона". Двата тима играха финал през 2006 г., когато каталунците грабнаха трофея. През сезоните 2009-2010 г. и 2010-2011 г. Меси и компания отново вгорчиха живота на Арсен Венгер и неговите възпитаници и ги отстраниха на 1/4-финалите. "Челси" и ПСЖ от своя страна ще мерят сили за трета поредна година в елиминациите, отреди Фортуна в Нион. Преди два сезона лондончани отстраниха Златан и компания на 1/4-финалите.

Миналата година възпитаниците на Лоран Блан си отмъстиха и убиха мечтата на Жозе Моуриньо да спечели Шампионската лига още на 1/8-финал. Жребият, в който участие взе легендата на "Интер" Хавиер Санети, изправи "Байерн" М срещу "Ювентус". Баварците нямат загуба от "Старата госпожа" в последните пет сблъсъка между двата тима. През 2013 г. колоса от Мюнхен отстрани "бяло-черните" с две победи по 2:0 в спор за място на 1/2-финалите.

"Имал съм и по-добри дни. Надявахме се на по-лек жребий, но съм сигурен, че можем да изиграем два добри мача. Никой не е непобедим", отсече вицепрезидентът на италианците Павел Недвед относно нелеката задача, която чака "Юве". Другият звезден сблъсък противопоставя тимовете на "Реал" М и "Рома". Първите срещи са на 16, 17, 23 и 24 февруари, а реваншите на 8, 9, 15 и 16 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай