Вземаш допинг - връщаш парите

Вземаш допинг - връщаш парите | StandartNews.com

40 000 лв. ще е премията за световна титла

Спортното министерство прие революционно решение в борбата си да спре случаите на уличени в употреба на допинг наши спортисти. Красен Кралев утвърди инструкцията за наградите на състезатели с призови класирания в големи първенства през годината. Според нея всеки спортист, който бъде хванат със забранени вещества, ще трябва да върне парите от премията му в срок от един месец. Приемането на правилника означава, че за първи път в държавен документ е разписано, че при нарушение на антидопинговите правила ММС няма да предостави финансови средства на съответния спортист, треньор или длъжностно лице. В случай, че наградата вече е изплатена, тя трябва да бъде върната.

Красен Кралев отново сподели няколко думи около допинг скандала с нашите щангисти. "Може да го коментираме едва след като излязат резултатите от Кьолн. Радвам се, че международната федерация разреши пробите от храните да се изследват там и да се даде отговор как това вещество е попаднало в организма на спортистите. На този етап не мога да обвиня никого", заяви министърът.

Всеки златен медалист от първите Европейски игри в Баку (Азер) ще получи 6000 лв., сребърният 4000 лв., а бронзовият - 2000 лв. Премията за световен шампион в олимпийските спортове е 40 000 лв., а в неолимпийските - 8000 лв. За европейски първенства наградата е съответно 15 000 лв. и 6000 лв. Треньорите ще получават до 80% от премиите на спортистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай