Вон се връща на пистата през януари

Скиорката се възстановява успешно след падането на 19-и ноември

Вон се връща на пистата през януари | StandartNews.com

Лидерката по победи в Световната купа по ски при жените Линдзи Вон се надява да се върне на пистата през януари. Според Пол Кристофич скиорката се възстановява успешна след контузията, която получи при падане по време на тренировка на 19 ноември. Вон в момента се възстановяна от хипер-разтежение и увеличаване на колянна връзка, след като пострада при падане на тренировка на 19 ноември. Освен това при същото падане има натъртвания на няколко стави, след като се оплете в предпазната мрежа.  За момента не е ясно дали от самото начало на януари тя ще се състезава или ще тренира и през този месец, след което ще се върне на пистата. Серията от състезания за скиорите алпийци през януари старнира на 12-13 януари в Санкт Антон, след което продължава в Кортина д'Ампецо (Италия) и Гармиш Партенкирхен (Германия). И това дори е по-вероятно, тъй като Линдзи Вон все още не е подновила тренировки на сняг.
"В момента Вон прави рехабилитация, тренира на пътеката, във фитнеса, кондиционна работа. Кога ще излезе на снега зависи единствено как ще се чувства", добави Кристофич.
В началотго на сезона Линдзи обяви, че смята това да й бъде последния сезон в активния спорт. Заради контузията и невъзможността все още да стартира тя обяви наскоро, че може и да продължи да кара състезателно и през следващия сезон. В момента Вон има 82 победи за Световната купа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай