Волейболистите пред решителен мач с Чехия

Белчо Горанов отличи призьорки по борба в Баку

Волейболистите пред решителен мач с Чехия | StandartNews.com

Българските волейболисти записаха драматична загуба на олимпийския младежки фестивал в Баку. Нашите отстъпиха пред състава на Белгия с 2:3 (22:25, 25:23, 25:19, 22:25, 12:15). След победата над Италия в първия мач, решаващ за класиране напред се оказва последният двубой с чехите, които бяха надиграни от Италия с 0:3.

При девойките отстъпихме пред Русия с 0:3 (19, 19, 23). По-късно днес родните представителки играят срещу Украйна в последен мач от груповата фаза на турнира. Втора поредна победа класира българската девическа двойка в тениса на четвъртфинал. Тандемът Димитрова/Пеева надигра с 6:2, 6:3 естонките Ива/Варул и вече е сред най-добрите осем на турнира. По-късно днес българките излизат срещу Ласкевич/Щецевич от Беларус в спор за място на полуфинала. При младежите българската двойка Керемедчиев/Динев отстъпи във втория кръг с 3:6, 1:6 пред испанския тандем Роденес/Мерида и така не намери място в четвъртфиналите. На сингъл, след като отстрани французойката Бабел в първия кръг, във втория си двубой Катерина 
Димитрова отстъпи пред Гонзалес (Исп) с 3:6, 0:6 и не намери място в  осминафиналите.
В борбата при девойките Айлен Ахмедова загуби с 1:2 в първия си двубой от украинката Рилия и не продължи напред в кат. 53 кг. Шампионката стана Полина Лукина от Русия победила на финала Елнура Мамадова от Азербайджан. Призьорките в тази категория бяха наградени от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. В кат.57 кг Християна Димитрова загуби първата си среща от Дантайте (Литва) и това я спря по пътя към отличията. При младежите в кат. 65 кг  класически стил Валентин Илиев отстъпи в първия си двубой пред турчина Топ и не продължи напред.
В плуването на 100 м свободен стил Даниел Нанков преодоля първите 
квалификационни серии с 52,28 сек, но след това на полуфинала финишира осми с 52,39 сек. На 400 м св. стил Жанет Ангелова завърши втора в серията си с 4:25,69 мин., но не намери място във финала. С 2:16,58 мин. в квалификационните серии Иван Полигаров не се нареди сред полуфиналистите на 200 м съчетано. На 100 м бътерфлай Калина Николаева завърши за 1:04,85 мин. в серията и не продължи напред. На 200 м свободен стил Жанет Ангелова финишира седма в серията си за 2:06,74 мин. и се класира за следващата фаза от надпреварата.
В спортната гимнастика със 75.300 т. общ сбор от отделните уреди Теодор Трифонов е 31-ви и така е първа резерва в многобоя след изиграването на първите изпълнения от всички 76 участници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай