Волейболистите ни четвърти на Евро 2020

Националите на Мартин Стоев загубиха малкия финал от Полша с 1:3

Волейболистите ни четвърти на Евро 2020 | StandartNews.com

Националният отбор по волейбол на България под 18 години, воден от Мартин Стоев, завърши на четъртата позиция на европейското първенство в Италия. Младите ни таланти отстъпиха на Полша с 1:3 гейма (21:25, 27:29, 25:23, 23:25) в малкия финал, изигран в Лече. 

Двубоят стартира под диктовката на волейболистите на Михал Бакевич, които поведоха в резултата след 25:21. 

Втората част протече идентично до средата, след което родните представители се залепиха за поляците. "Дружина" увеличи преднината на две точки и я запази така почти до края. В ключовите моменти играта тръгна равностойно, но малшанс донесе на съперника ни успех и в този гейм. 

В третата част се запази ритъма от предходната. В средата на гейма нашите се мобилизираха, изравнявайки резултата. Селекционерът Мартин Стоев направи две промени в стартовия състав - Борислав Николов и Виктор Бодуров. Отборът заигра по-уверено, като успя да оформи лека преднина пред съперника и да я задържи. "Дружина" се доближи до "лъвчетата", но не се случи нищо повече и българските волейболисти намалиха пасива си. 

Впоследствие "червено-белите" отново успяха да излязат напред. Въпреки преднината от четири точки, момчетата на Мартин Стоев съумяха да наваксат изоставането, възползвайки се и от отпускането от другата страна на мрежата. Полските състезатели обаче събраха сили и се противопоставиха. До края разликата се променяше неведнъж, но в края младите ни играчи направиха серия и я стопиха на една точка. Смяна в състава на съперника обаче повлия на играта и след 25:23 за Полша мачът приключи. 

Така нашите момчета завършиха на четвъртата позиция, а "дружина" взе бронза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай