Виктория Пилзен прекърши ЦСКА в плейоф за Европа

Чехите спечелиха първта среща с 2:0

Виктория Пилзен прекърши ЦСКА в плейоф за Европа | StandartNews.com

След Лудогорец снощи, дойде ред и на ЦСКА да бъде отрезвен в плейофната битка за влизане в групите на евротурнирите.

Виктория Пилзен победи ЦСКА с 2:0 в първи плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Червените бяха надиграни в този мач и не могат да искат нещо повече. На реванша с този пасив от два гола, задачата на ЦСКА ще бъде много трудна.

Виктория поведе в резултата след гол на Милан Хавел в 11-ата минута, но попадението трябваше да бъде отменено поради засада.

В тази ситуация Резник получи пас и излезе очи в очи с Бусато, страничният съдия не вдигна флага, а трябваше да го направи, и бранителят на чехите шутира. Бусато спаси, но при добавката Хавел отбеляза на празна врата.

Червените отговориха с отличен пробив на Вилдсхут в 17-ата минута, който завърши с шут по земя в дясната греда.

До края на полувремето футболистите на Виктория заформиха още две опасни разбърквания в наказателното поле на гостите, но в крайна сметка играчите на Стойчо Младенов успяха да се справят с тях.

В 72-ата минута много дейният Резник преодоля Мазику и намери Буча в наказателното поле. Последва опасен шут по земя, Бусато демонстрира рефлекс и спаси, но Мускера вкара с добавка на празна врата.

Малко след това Бусато изби в гредата удар на Мускера. В 87-та минута Юга отправи слаб и неточен удар към вратата на дмакините.

Нямаше друго запомнящо се за ЦСКА до края на мача и домакините спечелиха с комфортен резултат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай