Вие знаете ли какъв инат съм?

Митко Бербатов с обръщение преди конгреса на БФС

Вие знаете ли какъв инат съм? | StandartNews.com

Димитър Бербатов заяви, че е време легендите в българския футбол да спрат да мълчат и да вземат страна в борбата за президентския пост в българския футболен съюз.

Пред "Гостът" в Sportal.bg Бившият футболист на Манчестър Юнайтед разкри, че е казал на ЦСКА да не издига кандидатурата му, ако ще искат нещо в замяна.

"С тези срещи, които направихме дори и да не бяхме подготвени, с тях станахме. Един лидер трябва да се научи да следва, преди да се научи да води. Аз така моят екип го следвам, защото са истински специалисти.

На моменти, да, бях малко по-агресивен и настъпателен. Показвайки една страна, която по-малко съм показвал. Исках да провокирам клубовете по този начин, при положение, че искат промяна.

Аз казвам с моя екип какво можем да направим и всеки вече се решава.

Мен ме издигнаха ЦСКА, но им казах, че ако ще искате нещо от мен в замяна, не ми издигайте кандидатурата. Както го казах и на всички останали клубове. Ние носим промяната, ваш е изборът дали да я приемете.

Не мога да кажа, че сме на 100% готови, но се учим в движение. Ще правим грешки, това е факт.

Мартин и Стилиян трябва да бъдат там. Стилиян има международни контакти. Мартин може да се прибера и да живее тук. Вече живеем в модерни времена и ако някой не може да дойде на Изпълкома, може да се включи онлайн.

Аз се кандидатирах, когато нямаше президент. На следващия ден той се завърна, а това беше ясен знак, че той не иска да напусне този пост.

Ежедневието сигурно ще ми е още по-натоварено. Но това е кауза. Димитър Бербатов да се откаже? Тук хората не ме познават моят инат какъв е. Не знаят, когато реша нещо, как се боря за него.

Тук е кауза, не можем да предадем българския футбол. Тук е битка и мач - ако се случи по честния начин, ще стисна ръката, че си по-добър. Ако не е по честния начин, не мога да го приема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай