В Разград с извънредна сесия заради "Лудогорец"

В Разград с извънредна сесия заради "Лудогорец" | StandartNews.com

Общинарите предлагат нов вариант на договора за концесия на градския стадион

Да се свика извънредна сесия на общинския съвет в Разград, която да разгледа повторно проектодоговора за концесия на градския стадион, поискаха 14 общински съветници от града. Зад предложението са се подписали представители на всички партии в местния парламент, с изключение на управляващата ГЕРБ.

Съветниците ще искат, на извънредното заседание да се обсъжда нов преработен вариант на концесионния договор за игрището, който е изработен и приет от членовете на две постоянни комисии в местния парламент. Той предвижда да отпадне искането общината да получава 0,5% от приходите на концесионера. Идеята е за ползването на стадиона да се плаща годишна твърда такса в размер на 6 656 лева.

Промяната премахва условието, което предизвика силно напрежение между местната власт и футболния клуб "Лудогорец" и стана причина Кирил Домусчиев да предупреди, че отборът му ще напусне Разград, за да играе на друг стадион.

Още не е ясно, дали на извънредната сесия ще се обсъжда само преработения и внесен от общинските съветници вариант за концесионен договор или свое предложение ще има и кметът на Разград доктор Валентин Василев. По време на заседанието на постоянните комисии, гласували промените , не присъстваха представители на неговата администрация.

Зад 14-те вносители на новия проект стои мнозинство от съветници, което веднъж вече бламира кмета. Заедно с опозицията на градоначалника гласува и общинският лидер на ГЕРБ Милена Орешкова. Заради отказа й да спазва партийната дисциплина, тя бе изключена от групата на управляващата партия и вече ще упражнява правата си като независим съветник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай