Белград полудя заради Джокович

Сърбите съзряха конспирация в Ню Йорк

Белград полудя заради Джокович | StandartNews.com

Очаквано Сърбия прие изключително болезнено дисквалификацията от US Open на звездата си Новак Джокович. Местни издания защитиха своя именит сънародник, а в социалните мрежи направо е страшно - фенове сипят закани по шефовете на US Open, някои от които са подпечатани от сочни псувни в типичен балкански стил, бише Блиц. 

Сръбското издание „Телеграф“ изригна най-много. Както е известно, снощи лидерът в световната ранглиста  удари съдия на линията по време на мача си Пабло Кареньо-Буста малко след като беше пробит и резултатът от първия сет стана 5:6. Това коства на Джокера служебна загуба, отстраняване от турнира и лишаване от всички спечелени точки и пари от наградния фонд.

Още по темата: Дисквалификациите в тениса

Според правилата, ако тенисист удари човек на корта, следва незабавна дисквалификация. Това се отнася не само за удар срещу съдия или противник, но и за децата подаващи топките, а дори и за телевизионните оператори.

В Белград обаче припомнят, че само преди десетина дни на турнира в Ню Йорк, който предшестваше US Open, Алияз Бедене удари оператор с топката. Тогава съдията на стола проведе дискусия със супервайзора на турнира, но наказание не последва, а само предупреждение.

Според сръбското издание още по-фрапиращ е случаят с Роджър Федерер, който дори не е предупреден, след като удря едно момчетата, подаващи топките. Това става по време на мач на швейцареца на Australian Open. За доказателство е публикуван момент от случая с швейцареца. 

„Телеграф“ акцентира и на факта, че супервайзорът на US Open е швейцарецът Андреас Егли. Сърбите съзират конспирация, че Егли иска да запази рекорда на Роджър Федерер, който единствен има 20 титли от Големия шлем, докато Рафаел Надал е с 19, а Джокера със 17.

Освен това се припомня и мача на Джокович с Доминик Тийм от „Ролан Гарос“ 2019. Тогава духаше сериозен вятър и двамата тенисисти се оплакаха, че условията не са подходящи за игра. Егли, който беше супервайзор на турнира, обаче прецени, че положението не е толкова тежко и принуди двамата да продължат мача. Джокович отпадна след пет сета.

Сръбското издание „Блиц“ пък излиза със заглавие: „Америка е проклета! На US Open никога не са харесвали Джокович, но това, което направиха снощи, прехвърля всички граници“.

Интересна е позицията на местния букмейкър „Mozzart Bet“, който обяви: „За нас Джокович е шампион! Ще изплатим печалбата на всички, които са заложили за победа на Ноле“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай