ЦСКА пуска първите 2 милиона акции

"Червените" с масова рекламна кампания сред феновете

ЦСКА пуска първите 2 милиона акции | StandartNews.com

София. Първите два милиона акции на ЦСКА могат да бъдат пуснати часове, след като бъде подписан договоръд с "Титан". Това съобщи за "Стандарт" осведомен източник. Както информирахме, цената им ще е по 5 лева. "На теория продажбата на акции може да започне на другия или по-другия ден. С крайни срокове не може да се ангажираме. Очакваме първо да се произнесе КЗК, при добро стечения на обстоятелствата е реално това да стане до 10-15 дни. После всичко е в ръцете на "Титан". Имат пълното юридическо право да се откажат в последния момент, макар да е предвидена неустойка", добави източникът ни.

Подобно на "цифровизацията" ЦСКА ще стартира масова рекламна кампания сред привържениците си да купят акции. В момента тя се изработва от инвестиционния посредник, избран от "червените". "Лира инвестмънтс" не трябва да буди притеснение. Напротив, липсата на дейност на фирмата ще ускори сделката, тъй като улеснява проверката на КЗК. "Лира инвестмънтс" може да изчезне три месеца, след като бъдат пуснати акциите. В момента тя просто ги държи".
От ЦСКА не крият, че чакат сделката с акциите, за да напълнят клубната каса. И в момента обаче всички текущи задължения се плащат. Например, дадени са вече парите покрай гостуването на "Берое" в понеделник. Ръководството ще направи опит идната седмица да изчисти поне една-две от заплатите на служителите, които чакат 7 месеца. Инспекция на труда наистина провери "Армията", но от ръководството отрекоха да им е налагана глоба от 150 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай