Триумф в ШЛ може да задържи Неймар в ПСЖ

Готов съм да се раздавам до последен дъх на терена за ПСЖ

Триумф в ШЛ може да задържи Неймар в ПСЖ | StandartNews.com

Неймар заяви в прав текст, че е напълно лоялен на Пари Сен Жермен и е готов да даде всичко от себе си на терена за тима от френската столица. Скорошното изявление на бразилската звезда контрастира с поведението му през лятото, когато беше готов на минутата да си събере багажа и да напусне Франция. Барселона беше задействал план по връщането на нападателя на „Камп Ноу”, който обаче в крайна сметка не се осъществи. А половин година по-късно изглежда така, сякаш Неймар няма намерение да се отдалечава от Айфеловата кула. Поне засега.

„Чувствам се като парижанин. Готов съм да се раздавам до последен дъх на терена за ПСЖ. Имаше моменти, в които не бях щастлив тук, няма как да го крия. Но сега не мисля за това”, каза бразилският маестро. Но дали Ней ще бъде на същото мнение и през лятото 2020 г.? Всичко зависи от постиженията, с които може да се похвали в края на сезона. Този път требъл във Франция няма да е достатъчен, убедени са специалистите от Bwin Betindex. Неймар трябва да докосне успеха и в Шампионската лига – нещо, което съумя да направи като играч на Барса, но все му убягва, откакто облече екипа на ПСЖ през 2017 г.

Нещо повече - предишните два сезона френският шампион неизменно отпадаше още на 1/8-финал, с което остана твърде далеч от претенциите да се наложи като един от грандовете в Европа. В първата си кампания с ПСЖ Неймар дори не успя да помогне на отбора в реванша с Реал Мадрид. Първият двубой в Испания приключи 3:1 за Кралския клуб, а няколко дни след това бразилецът получи травма, която го извади от игра до края на сезона. Без него ПСЖ загуби и във втория двубой с 1:2.

Още по-болезнен шамар понесоха парижани в елиминациите през 2018-19. След победа с 2:0 на „Олд Трафорд” френският шампион изглеждаше сигурен в класирането си напред. В реванша на „Парк дьо Пренк” обаче Манчестър Юнайтед стигна до 3:1, след като получи дузпа в добавеното време. Неймар не участва ив двете срещи заради контузия, но след втория изригна в Инстаграм с ругатни срещу съдийските отсъждания, което му донесе наказание от УЕФА. Така или иначе мечтата Шампионската лига увяхна за бразилеца за поредна година.

ПСЖ не отива по-далеч от четвъртфинал

Така или иначе несполуките на Пари Сен Жермен не са свързани само с периода на Неймар и не се дължат само на него (или на отсъствието му). В три поредни години френският хегемон действително приключваше участието още в 1/8-финалите на Шампионската лига. А в най-болезненото отпадане роля изигра и бразилският нападател, само че като играч на противника. През 2016-17 ПСЖ разгроми Барселона в първия мач Барселона с 4:0 и всички смятаха спора за решен. На „Камп Ноу” обаче се случи истински прецедент – каталунците спечелиха с 6:1, като две от попаденията реализира Неймар.

Дори и преди това със Златан Ибрахимович на върха на атаката парижани не успяха да осъществята бленувания пробив. В четири последователни кампании максимумът за Пари Сен Жермен в Шампионската лига беше четвъртфинал. Сега в клуба от френската столица са амбицирани най-после да стигнат по-далеч, и то не само защото имат Неймар, а защото заедно с него Мбапе и Икарди формират наистина убийствено нападение. А ако ПСЖ пробие до финала или дори до полуфинал, това може да задържи за по-дълго време бразилската звезда под Айфеловата кула. Още повече когато изглежда, че Барселона се отказа от идеята да си връща нападателя. Приоритетите се промениха както за клуба от „Камп Ноу”, така и за аса на ПСЖ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай