Треньорът на Черна гора: Излизаме за победа срещу България

Амбициите ни са големи, твърди Фарук Хаджибегич

Треньорът на Черна гора: Излизаме за победа срещу България | StandartNews.com

Националният отбор на Черна гора по футбол започна снощи подготовката си за европейските квалификации с България и Косово само с 11 футболисти, но постепенно групата се пълни с пристигането на игралите мачове в неделя, съобщава БНР. Новият национален треньор на черногорците Фарук Хаджибегич ще даде по-късно тази вечер пресконференция, но вече очерта своите виждания пред някои журналисти, които го посетиха в базата на местната федерация.

По въпроса с петъчния мач срещу България в Подгорица, бившият централен защитник беше оптимист. "Знам, че българите имат нов селекционер. Уважаваме всеки съперник, но ние имаме класа. И вярваме във възможностите си, макар понякога това да подвежда. Смятам, че сме на добър път да излезем от тунела, в който попаднахме, допълни новият наставник на Черна гора.

Двата отбора са все още без победа в квалификациите за Евро 2020 с актив от по две точки. Мачът в София през март между България и Черна гора завърши 1:1.

"Нашата отговорност е да се преборим за победата във всеки един мач, без значение с кого играем. Имаме голямо желание да се поздравим с успех. Ситуацията в групата не отговаря на нашите амбиции и съм го казал вече на футболистите, а ще видим какво ще се получи, заяви Фарук Хаджибегич, който няма съмнение, че хората му ще бъдат максимално мотивирани в мачовете.

61-годишният босненец пое националния отбор на Черна гора на 25 юли, като наследи на поста Любиша Тумбакович, а за два мача като временен селекционер работи и Миодраг Джудович.

Заради контузии от списъка отпаднаха Жарко Томашевич - централен защитник на Астана (Казахстан), и Марко Вешович- полузащитник на Легия (Варшава).

Съставът на Черна гора тренира днес от 19.00 часа на базата на футболния съюз в предградията на Подгорица, а преди това има и пресконференция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай