Топ атлети бягат във “Високата обиколка на Витоша"

Топ атлети бягат във “Високата обиколка на Витоша" | StandartNews.com

Любителите на планинското бягане за трета поредна година имат възможност да премерят сили на "Високата обиколка на Витоша" на 23 май 2015 г. Salomon Vitosha Trail е състезание по планинско бягане във високите части на планината. Целта му е да подпомогне развитието и да популяризира планинското бягане сред любители и професионални спортисти. В 9:30 часа пред хижа Алеко на Витоша ще бъде даден стартът на първото за сезона екстремно състезание по планинско бягане на Витоша - Salomon Vitosha Trail 2015.

Организаторите на състезанието – Salomon и верига магазини „Sport Box" ви предлагат една по – различна събота. Зареден мобилен телефон, ветровка и подходящи обувки за планинско бягане са единствените задължителни вещи. Заредени с голяма доза настроение, ентусиазъм и силен спортен дух, можете да се присъедините към състезанието и да се насладите на магическата красота на планината, предлагаща ви своя разнообразен терен и чист въздух. Има три трасета, 27 километра, 12 километра и 4 километра, така че всеки може да избере подходяща за него дистанция.

Топ 20 от атлетите ще бъдат проследявани в реално време с модерна GPS система на плазмен екран в района на старт/финала и онлайн на http://tracksport.eu

До този момент участие са потвърдили състезатели от България, Италия, Франция, Казахстан, Гърция на възраст от 8 до 58 години. Всички имена на Българското планинско бягане ще бъдат на старта като Кирил Николов – Дизела, Иван Сираков, Христина Козарева (победителка от ултра маратона до връх Олимп), Мария Николова – Българката с най-престижните класирания на световни ултра маратони.

На старта ще застанат заедно над 300 участника от всички възрасти и всеки от тях ще се наслади на невероятните гледки и природа, които Витоша предлага. Ще се включат и корпоративни отбори на големи Български компании които ще бягат за различни каузи.

Освен емоциите и личната удовлетвореност, за участниците организаторите са подготвили парични и предметни награди. През тази година за първи път ще има парична премия за подобряване на рекорда на дългия (2:24:40) и средния (1:03:29) маршрути в категории мъже и жени. Всички успешно завършили състезатели от трите дистанции и присъстващи на церемонията по награждаване пък ще участват в томбола за спортен часовник Suunto Ambit3 Peak. Призьорите ще си поделят награден фонд от 4000 лева. Състезанието се организира с подкрепата на Първа инвестиционна банка и е част от кампанията „Спортните чудеса".

Планинското бягане е спорт, чиято популярност избухна през последните десет години по света, а от 2-3 години набира все повече почитатели и в България. С изобилието на планини в близост до големи населени места у нас,този спорт предлага уникална комбинация от близък контакт с природата и постигане на хармонично състояние на тялото и духа.
Стартовете в събота са в 9:30, 10:00 и 10:30 часа. Награждаването ще се състои на хижа Алеко от 14:00 часа. Очакваме победителите на дългото трасе да финишират около 11:30 часа, победителите на средното трасе около 11:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай