Томов се размечта за Шампионска лига

Томов се размечта за Шампионска лига | StandartNews.com

ЦСКА ще издава вестник, пуска и тв канал

Титла и участие в Шампионска лига е целта пред ЦСКА следващия сезон. Това обяви председателят на Надзорния съвет Александър Томов на среща с феновете. "Докато сме тук, забравете думата "фалит". Гарантирам ви, че догодина ще се бием за титлата. Ще видите, че ще ги мачкаме яко. Когато дойдохме миналото лято, Стойчо Младенов ми поиска една година гратис. Не му я дадох, поисках да се класираме в Лига Европа. Можеше и да е по-добре, но загубихме 10 точки от "Локо" (Пд). Много ме хвана яд, защото "Лудогорец" ни би тук с един мижав гол. Но сега ще е различно. Най-много ме вълнува Шампионската лига", сподели Томов.

Той разясни и с какъв дял са някои от сериозните акционери в ЦСКА. "Най-голям акционер остава "Лира Инвестмънт". На второ място е Петър Манджуков с 8-10 процента, след това е "Трейс" с 3,5-4, Калистратов има около 2-3%". "Манджуков помогна много. Имахме 2 милиона лева разход по лиценза. Натоварването бе толкова голямо по две причини. Първо, все още имаме да вземаме над един милион евро от "Мерсин", "Лех" и "Астън Вила". Това с турците е скандално, защото и от УЕФА се ослушват и не предприемат нищо. Независимо, че сроковете са минали. Второ, Гърнетата ни откраднаха близо 400 хиляди евро. Сега пет години ще се съдим", обясни Томов.

Той призова феновете, закупили си акции, да дарят парите на клуба. "Г-н Тодоров ще казва къде отиват - дали за селекция, за школата или за друго. Втората опция е да изчакате и да купите акции от второто публично предлагане. Ние предпочитаме да ги дадете като дарение", каза шефът в "червения клуб.

Сашо Томов разкри, че клубът има планове да издава вестник, а в бъдеще да пусне и клубен тв канал. "Така ще се спрат всякакви лъжи и спекулации по наш адрес. Но това би било възможно, ако акционерите се разраснат. Изискват се средства и аудитория", коментира Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай