"Титан" плаши да си вземе ЦСКА

Томов: Да върнат парите, ще се съдим

"Титан" плаши да си вземе ЦСКА | StandartNews.com

"Титан" заплаши с официално писмо да развали сделката за ЦСКА след седмица, ако не си получи заложените срещу 7 млн. лева в НАП имоти. Писмо, подписано от Иво Иванов, твърди, че бившите собственици коректно изпълняват подписаните договорености, но същото не важи за "Лира инвестмънт". Според "Титан" обявените за откраднати над 300 000 евро за Сашо Тонев са оставени като резерв и това е описано в контракта. Те ще покрият евентуални задължения на новата власт, възлизащи над поетите борчове от близо 10 милиона лева.

Преди дни ЦСКА поиска парите в касата на клуба и настоя "Титан" да започнат да плаща договорените задължения от близо 4 млн. лева. Иначе имотите ще останат запорирани от НАП. Това явно е ядосало Иво Иванов и Димитър Борисов. Кой крив и кой прав, нищо чудно да прецени съдът.

"Съществува реална опасност, ако им освободим имотите, те да ни натресат още 4-5 милиона дългове", каза Сашо Томов в актуално студио "Дерби" вчера, "Дългът на ЦСКА към държавата и в частност НАП, който е в размер на около 7 милиона лева, ще бъде разсрочен за плащане в следващите 3 години. В момента, в който нещата с "Титан" се изчистят, започваме работа по този план", заяви Томов.

Той разкри, че марката ЦСКА също е заложена в НАП срещу над 2 милиона лева дълг. "Имаме идея да я освободим", продължи той. Апетитът на Томов се изостри и той поиска титла от ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай