Студенти от НСА посетиха Международната олимпийска академия

Студенти от НСА посетиха Международната олимпийска академия | StandartNews.com

Атина. Студенти от Националната спортна академия (НСА) "Васил Левски" взеха участие в Международната олимпийска академия в Атина. Посещението носещо името "Олимпия 2014" бе организирано с подкрепата на Българския олимпийски комитет (БОК) и НСА. То бе посветено на 90-годишнината на БОК и 120 г. от основаването на съвременното олимпийско движение. В програмата бяха включени посещение на стадион „Панатенайк", арена на първите олимпийски игри Атина 1896, посещение на Международната олимпийска академия (МОА), и археологическия комплекс на Олимпия, място на провеждане на олимпийските игри в древността.

В експедицията взеха участие студенти от НСА „Васил Левски" от първи, втори и трети курс редовно обучение. Студентите от първи курс са преминали обучение по история на физическото възпитание и спорта и всички те участваха в научно-изследователски проекти на Българския олимпийски комитет и на НСА. Студентите от горните курсове изучават СИД „Олимпизъм и олимпийско движение" и участват в практически дейности свързани с разпространението на олимпийските ценности и идеали.

По време на престоя в комплекса на Международната олимпийска академия студентите се запознаха с историята и дейността на МОА, представиха дейността на Националната олимпийска академия на БОК, посетиха библиотеката на МОА, която съдържа над 70 000 издания. Всеки от участниците беше подготвил кратка беседа на олимпийска тематика. Студентите поднесоха цветя на паметника на Пиер дьо Кубертен, който се намира на територията на академията.

Целите на проекта са обогатяване на познанията на студентите в областта на олимпизма и олимпийското образование, както и подготовка за активно участие в дейностите на Националната олимпийска академия на БОК. Успешното провеждане на образователната експедиция и дългогодишното сътрудничество с Международната олимпийска академия са повод БОК да направи този проект ежегоден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай