Стоев: Не бързайте да ме уволнявате (ВИДЕО)

Стоев: Не бързайте да ме уволнявате (ВИДЕО) | StandartNews.com

Старши треньорът на "Левски" заяви, че не трябва да бързат да го уволняват. Той говори по време на пресконференцията преди утрешния мач срещу "Локомотив" в Пловдив. Срещата от поредния кръг в А група е от 14 часа.

"Локомотив" Пловдив има достатъчно опитни състезатели, които могат да затруднят даден противник. С Илиан Илиев се опитват да показват нова визия и ново лице. Един сериозен съперник", заяви спецът, цитиран от Гонг.

"В един момент, когато ти се отнемат точки се оказва, че не си играл тези мачове. Не си се трудел да ги спечелиш. Няма начин отнемането на точки от актива ти да не се отрази. Винаги има негативизъм, който се насъбира и не ти дава възможност да си по-спокоен. Оказва се, че няма лесни мачове, въпреки че това го повтарям постоянно. Един спортист излиза на терена и 90 минути се стреми да победи. С лекота пропиляхме един мач. Футболистите осъзнават това", каза още той.

"Не бързайте да ви казвам кой утре ще бъде в титулярния състав. Ние вече трябва да преодолеем този негативизъм. Точките са отнети и няма какво да направим. Това е ситуацията. Създадоха се излишни шумотевици и спекулации. Успокоение в "Левски" не можеш да имаш. Треньорската професия е такава. Тя постоянно е свързана с напрежение. Достатъчно разговори съм водил с Георги Иванов. Той е изцяло зад мен. Когато спортният директор е зад треньора, може би това означава, че клубът работи в правилната посока. Това няма да е вечно. Може би ще дойде моментът, в който треньорът да поеме своята вина. Не съм от вчера треньор и съм наясно с това. От първия до днес ние функционираме изключително сериозно като едно цяло с него", коментира Стоев.

"Има притеснение, че някои футболисти имат мускулни травми. В никакъв случай не търсим вината в кондиционните треньори. Нормално е след всеки мач да има дребни проблеми, но не са от такова естество, че да създадат проблеми за мача с "Локомотив" Пловдив", допълни той.

"Не бързам да си ходя от "Левски". Не бързайте да ме уволнявате. "Левски" е изключителен магнит за доста хора, които искат да са част от клуба. Убедих се, че "Левски" е едно привлекателно място, към което много хора се стремят да бъдат в него. В "Левски" има много хубави неща – атмосфера, публика, много имена във футбола, но е и постоянно напрежение. Аз водя диалог с Иво Тонев. С другите собственици не съм имал възможност да контактувам. Собственикът е позитивен към треньора, когато отборът върви. Бързо се забравят неща, които са били трудности за даден клуб. Това е лошото в България да се забравя. Аз основно контактувам с Георги Иванов и така е най-правилно. Аз не съм мениджър. Ако има нещо, собственикът комуникира със спортния директор. "Левски" е интересен за медиите и това е нормално, защото "Левски" е една сериозна марка. Със сигурност отново пак ще има промени в състава", посочи още Стойчо Стоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай