Стилиян Петров отново на терена

Стилиян Петров отново на терена | StandartNews.com

Бирмингам. Българската звезда и по настоящем играч на "Астън Вила" Стилиян Петров се завръща на терена след като завърши лечение, продължило 3 месеца. Той преминава успешно лечение от остра форма на левкемия, която му беше открита през март 2012 година.

"Да чукна на дърво, всичко е наред. Още три месеца ще взимам таблетки и приключвам. Ще бъда на стероиди до януари", коментира Петров за "Бирмингам мейл".

Родният футболист започна да се занимава активно с футбол преди месец, когато облече екипа на "Уайчъл уондърърс". Отборът участва в елитната дивизия на аматьорската неделна футболна лига на Централен Уоруикшър за играчи над 35 години.

Петров има три победи в три мача, след като отново дебютира с фланелката с номер 10. Той дори се разписа при успеха с 5:3 като гост над "Спаркхил синиърс" в мач за купата WH Richards преди две седмици.

"Голяма забава е. Мачовете са много оспорвани и конкурентни. Прекрасно е отново да излезеш на терена и да участваш в нормален мач. Вече мога да играя пълни 90 минути. Физическото ми състояние става все по-добро, но трябва още малко търпение", коментира още Петров.

Българинът за пореден път благодари на всички запалянковци за подкрепата в периода на лечение от коварното заболяване.

"Често ми искат автографи и снимки след мачовете. Срещам се с много фенове на "Вила" и е приятно да си говоря с тях. Запалянковците се държаха страхотно към мен и винаги съм чувствал тяхната подкрепа и положително отношение", разказа развълнуван Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай