Шок! Масови арести в Испания за уговорени мачове

Задържани са настоящи и бивши футболисти, дори и директори

Шок! Масови арести в Испания за уговорени мачове | StandartNews.com

Полицията в Испания е извършила редица арести по повод разследването за уговорени мачове. Към момента е ясно, че задържани са настоящи и бивши футболисти, както и директори на клубове от първата и втората дивизии на Испания.

„Действията на полицията са вследствие на сигнали за уговорени мачове през месец май 2018 година”, сподели говорителят на Ла Лига. Ръководството на Ла Лига е докладвало на полицията за осем съмнителни двубоя.

Според информация на „Марка” задържани са президентът на изпадналия от елита Уеска – Агустин Ласаоса, както и лице от медицинския щаб на същия тим. Сред задържаните също са популярни имена като бившите футболисти на Реал Мадрид Раул Браво и Борха Фернандес, както и Карлос Аранда, Иниго Лопес, Самуел Саис. В информациите се посочва, че Раул Браво е заподозрян за главен организатор в престъпната група за уреждане на мачове.

Разследвани са девет мача от първа и втора дивизия, като един от мачовете е загубата на Уеска с 0:1 от Химнастик Тарагона в 41-ия кръг на втора дивизия от сезон 2017/18, пише Ел Паис. Съмнителни и са някои от последните срещи в първите две дивизии този сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай