Стабилен Григор почна сезона със стил

Българинът отнесе в два сета японеца Нишиока в Бризбън

Стабилен Григор почна сезона със стил | StandartNews.com

Григор Димитров стартира новия сезон с експресна победа. Първата ни ракета спечели леко с 6:3, 6:4 срещу японеца Йошихито Нишиока. Това стана в мач от първия кръг на един от любимите турнири на българина – този в Бризбън.

Двубоят стартира не много убедително за Димитров, който напипваше сервиса си в първите минути. Постепенно обаче Гришо стабилизира играта си и проби за 3:1 в първия сет. От там до края на сета Гришо бе много убедителен и го затвори с 6:3. Втората част не бе по-различна. Японецът се държеше в резултата до 2:2, като дори стигна до шанс за пробив, но Григор бързо му отряза крилете. Последва наказателна акция и 5:2 за Димитров с два пробива. Е, да Гришо успя да си усложни нещата, като допусна пробив, когато сервираше за двубоя. Но, в крайна сметка хасковлията успя да затвори мача – 6:4.

"Всяка година, всеки сезон е едно ново начало. Важно е да запишеш добри резултати на старта. Трябва да си готов да преодоляваш всяко препятствие. Хубава победа. Единственият начин да си върна ритъма и да печеля мачовете. Така ще получа и повече самочувствие и увереност. Да имаш в екипа си Андре Агаси е нещо специално. Връзката между нас е специална. Агаси ми дава приятелство, разбиране, братство. Той предлага по-различен поглед върху нещата. Двамата с Дани Валверду са чудесен тандем", заяви Гришо след мача.

В следващия кръг, който ще е вече през Новата година, Григор ще очаква победителя от сблъсъка между Джон Милман и Тенис Сандгрен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай