Вторник,

Спортист №1 си получи наградата

От: Пламен Вълков -
Спортист №1 си получи наградата
A
A
A

Избраният за Спортист номер 1 на България за 2019 година Владимир Илиев се завърна в България след кръга за Световната купа по биатлон във Франция и говори пред медиите.

"Всеки гони първото място и се стреми към световната титла. През тази година вижданията ми са различни, но има два отбора, които превъзхождат всички от гледна точка на екипировка - Норвегия и Франция. Нямаме какво да направим, защото те имат много големи възможности. Показаха, че превъзхождат дори държави като Русия и Германия. За всички други остана да правим анализи и мисля, че през новата година преимуществото няма да бъде такова. Те винаги са измисляли по нещо ново и в момента наистина имат много голяма преднина. Вчера особено всички останали стояха и гледаха. Трябва да минат още две-три купи, но всяко класиране в топ 8 означава много за мен и останалите. Както съм казвал и преди обаче, всеки изстрел може да те изпрати от трето на 20-о място", започна Илиев.

"Видя се разликата още в Хохфилцен, където времето бе добро, зимно. Сега във Франция си пролича още повече, защото в такива условия ските са ключови. Хубаво е, че съм сред първите от останалите, което говори достатъчно за работата, която вършим с моя екип. Догодина за първи път световното първенство ще бъде преди европейското и това е хубаво. Не че европейското пречеше, но големите отбори си имат първи и втори състави, а ние караме и на двете. Сега ще можем да се подготвим по-добре за световното. То е в Италия, а веднага след него е европейското в Естония. То ще бъде на височина и това ми пасва. Обичам да бъде максимално високо и трудно за бягане, защото това е близко до условията, в които тренираме", каза световният вицешампион.

"До олимпийските игри със сигурност ще остана (през 2022 г. - бел. ред), но след това трудно нещо може да ме убеди да продължа. Засега се чувствам добре и знам къде са ми проблемите. За да се развивам, през следващите две години трябва да усъвършенствам стрелбата ми. Няма накъдето толкова да се развивам иначе", заяви Илиев, който бе 22-и в спринта на 10 км във Франция, 18-и в преследването на 12.5 км и 20-и в масовия старт на 15 км.

Относно самата церемония в четвъртък, Илиев обясни, че не я е гледал: "Където бяхме, нямах интернет и не следих реакциите. Доволен съм, че спечелих наградата, защото тя ще ми вдъхне увереност и сила. Така и изминалият сезон придобива добър завършек, защото "Спортист на годината" е чест за всеки".


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички