Съперник на Кузманов е с коронавирус

Босненецът Бъркич е с положителна проба

Съперник на Кузманов е с коронавирус | StandartNews.com

Босненският тенисист Томислав Бъркич, който само преди 4 дни игра в Белград срещу Димитър Кузманов, е дал положителна проба за коронавирус.

Бъркич бе част от участниците на организирания от бившия топ 10 състезател Янко Типсаревич турнир в сръбската столица, на който Кузманов и Александър Лазаров преодоляха се класираха за финалната фаза.

Бъркич не е имал симптоми, а се е тествал, тъй като е трябвало да замине за турнир в Италия. Той се е свързал с всички, с които е бил в контакт с молба да се тестват. „Нямах симптоми, бях малко отпаднал. От дълго време играя двойки, а в Белград играх сингъл, първият мач беше много дълъг, три мача, няколко мача...Една вечер се почувствах уморен, отмених мача и трябваше да се прибера у дома за турнир. В Италия с награден фонд. Те поискаха тест, защото трябва да покажеш, когато влизаш в страната. Направих го у дома в Мостар и се оказа положителен“, обясни Бъркич, който в мача с Кузманов загуби в два сета.

„Отмених участието си в турнира и съм в изолация, не знам откъде съм се заразил, бях в Белград две седмици, със сигурност не при тениса, който бе много добре организиран, бих го направил отново. Чувствам се чудесно сега, единствено гърлото ме боли. Казах на всички, с които съм бил в контакт, да се тестват.“

Както е известно, турнирът, организиран от Новак Джокович в Белград преди две седмици, се оказа в основата на няколко положителни проби на състезавали се в него, сред които Джокович, Григор Димитров, Виктор Троицки и включилия се в надпреварата в Задар Борна Чорич.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай