София 2018 партньор на вело проект „Карай смело"

София 2018 партньор на вело проект „Карай смело" | StandartNews.com

София – Европейска столица на спорта е партньор на кампания „Карай смело", популяризираща градското колоездене, съобщава www.sofia2018.bg. Проявата ще се състои този уикенд, на 22-23 октомври 2016 г. от 12 ч. в „Сердика Център София" и е за тези, които искат да се чувстват бързи и уверени на колело. „Карай смело" е събитие със социална отговорност, което цели да образова възможно най-много хора и да даде практични и теоретични насоки за градското колоездене. По време на „Карай смело" ще можете да научите някои основни техники за преминаване през различни препятствия като бордюри, стълби, неравности, заобикаляния, все умения, които са нужни в ежедневното колоездене. И още - кратко запознаване с правилата за движение, съвети за избор на маршрут и преминаване през различни типове кръстовища са останалата част от обучението, а специална сесия ще покаже как да окажем първа долекарска помощ.

Организаторите са подготвили редица състезания за начинаещи и напреднали, байктраял демонстрации, както и индивидуално участие през различни обучения като:

Градско колоездене с инструктор в реална среда (теория и практика) Байктраял техники за ефикасно преминаване през градски препятствия (теория и практика) Техническа вело грамотност (теория и практика) Първа долекарска помощ (теория и практика) Правилник за движение по пътищата (теория) Заявка за безплатно участие и избор на обучение става с предварителна регистрация тук: www.karai-smelo.btsofia.com или на място, по време на събитието.

Спортен клуб „Байктраял София"
Спортен клуб „Байктраял София" е създаден 2008 г. и обединява най-добрите български байктраял карачи, организира и провежда демонстрации, състезания и обучения, чрез които популяризира и развива спорта „байктраял" (biketrial, trials) в страната ни. Повече подробности за клуба, можете да намерите тук: http://www.btsofia.com/

Сдружение „Вело Еволюция"
От 2007 г. насам Велоеволюция се занимава с градското колоездене като вид транспорт. През последните три години организираме велосипедни обучения за начинаещи градски велосипедисти – разясняваме правилата, развиваме умения, показваме хитрини и маршрути за бързо и безопасно движение с велосипед из града. Всичко за нас: www.velobg.org

Академия Първа Помощ
Академия първа помощ е екип от млади хора решили да обединят любовта към планината и екстремните спортове с лекарската професия. Тяхната цел е да обучат и тренират голям брой хора, които да са готови да помагат в критична ситуация, да облекчи болка на пострадал и дори да спаси човешки живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай