Слави Бинев: Българите сме си най-големия враг

Пътят ми е успешен, но трънлив, казва президентът на таекуондото

Слави Бинев: Българите сме си най-големия враг | StandartNews.com

Винаги съм вървял по успешен път, който между другото е адски трънлив. Много малко хора са имали възможността да го видят, защото отстрани с видими само крайните резултати.

Това заяви президентът на European Union Taekwondo Слави Бинев пред Нова Телевизия след като се завърна от Корея, където бе избран за Член на Борда на Директорите на Световната Таекуондо Централа – KUKKIWON.

Имал съм  много препятствия. Човек става предубеден след всичко това, но смятам, че трябва да продължа по този път към този успех, защото с тези деца, с тези треньори, с цялата тази организация, която създадохме, имаме модел, който трябва да бъде последван, каза още Бинев.

„Българите сме си най-големия враг. Много хора просто казват нещо добро, защото са задължени. Те винаги търсят под вола теле, за да обяснят успеха на някого. Успехът е на страната на силните, можещите и умните. Той не е на старата на някой друг. Когато човек има някаква неуспешност в живота си, първо трябва да се огледа в себе си. Да види кои от тези елементи му липсват”, казва Бинев и добавя:  Големият спортист сам трябва да се ограничава.

Каквото и да си говорим имаме нужда да подновим базата си. Тя е морално остаряла. Фитнес площадките не са достатъчни, казва още Слави Бинев, който освен президент на Европейското таекуондо е и президент на БФТ, както и вицепрезидент на Taekwondo Europe.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай