Скандалът в Турция. Фенербахче взе голямото решение

Оттеглят ли се от първенството

Скандалът в Турция. Фенербахче взе голямото решение | StandartNews.com

Турският гранд Фенербахче се отказа от намерението си да напусне местната Суперлига и да се премести в чуждо първенство, а решението беше обявено от президента пред хилядите членове на Общото събрание на техния стадион в Истанбул.

"При всички наши срещи най-малко предпочитаният вариант беше да се оттеглим от лигата. Причината, поради която това решение не е предпочитано, е мнението как ще трябва да се справяме в по-ниската лига или която и да е друга със същите неща, с които се занимаваме тук", председателят на клуба Али Коч каза пред конгреса.

"Премахваме тази опция за бъдещето поне за момента до следващото общо събрание, което ще се проведе в края на сезона".

През март Фенербахче заяви, че ще обмисли оттегляне от лигата, след като техните играчи бяха нападнати от фенове на Трабзонспор по време на мач от първенството. Привържениците на Трабзонспор нахлуха на терена и се сбиха със силите за сигурност и играчите на Фенербахче, след като отборът им загуби с 2:3. Това е последният за момента от поредицата инциденти в турското първенство, включващи дори нахлуване и саморазправа на президент на клуб със съдия на терена.

Фенербахче, който спечели 19-ата си титла в лигата през 2014 г., е втори в класирането след 30 мача - на две точки зад Галатасарай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай