Скандал! Левски поиска наказание от ЦСКА за обида

Коя е причината за разправията

Скандал! Левски поиска наказание от ЦСКА за обида | StandartNews.com

"Левски" публикува позиция след Вечното дерби с ЦСКА, в която иска наказания за съперника. "Сините" са възмутени от поведението на бразилската звезда на съперника Фернандо Каранга, както и от това на Стоян Орманджиев - директор на клуба.

Бразилецът отново си навлече главоболия заради действията си както на стадиона, така и в интернет пространството след това. Орманджиев пък е на мушката на съперника заради коментарите си под пост на Каранга в Instagram.

Ето най-важното от писмото:

"Трите момента, на които акцентираме, са жеста на Фернандо Каранга, с който имитира рязане на глава. Вторият е публикацията му в социалните мрежи - "В България все още всичко е нормално! Отново убихме говедото". Третата е коментар под пост в социалните мрежи на изпълнителния директор на клуба Стоян Орманджиев, с която той обръща специално внимание на крайно нецензурна песен по адрес на нашия клуб.

Може да сме загубили на терена, но никога не сме си позволявали уронващи престижа на съперника действия, на каквито сме свидетели спрямо нас. Категорично няма как да подминем обиди към нашия клуб с близо 110-годишна история, още повече във взривоопасната обстановка от последните няколко мача между двата отбора.

С настоящото се обръщаме и към президента на Българския футболен съюз г-н Георги Иванов и към председателя на Дисциплинарната комисия към БФС да разгледат проявите на футболиста на ЦСКА-София Фернандо Каранга, които попадат под ударите на Дисциплинарния правилник, а именно чл. 22 ал. 3.

Надяваме се разпоредбите на Дисциплинарния правилник да бъдат спазени и да бъде взето справедливо решение, което е в полза на феърплея във футбола."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай