Швейцарец с първа победа в световната купа

Мауро Кавиезел спечели супергиганския слалом във Вал д'Изер, Марта Басино е първа при дамите в Куршевел

Швейцарец с първа победа в световната купа | StandartNews.com

Швейцарецът Мауро Кавизел (на снимката) спечели първа победа в кариерата си за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в първия за сезона супергигантски слалом във френския зимен център Вал Д'Изер. 32-годишният Кавизел, който е носител на малката световна купа в дисциплината за миналата година, финишира за 1:01.34 минути и стигна до първи успех, след като до момента имаше десет подиума, но нямаше успех.

Състезанието се проведе при много сложни условия - обилен снеговалеж и лоша видимост, което наложи съкращаване на трасето. Втори на десет стотни остана Адриан Смисет Сейерстед от Норвегия, за когото това е първи подиум в кариерата. 29-годишният австриец Кристиан Валдер също за първи път се качи на подиума, след като даде трето време от 1:01.88 минута, на 54 стотни зад победителя.

Лидерът в класирането за Световната купа Алекси Пентюро (Франция) завърши седми с 1:02.20 минута. Състезанието беше прекъснато за повече от 10 минути заради тежко падане на италианеца Александър Праст, който беше изнесен с носителка от пистата. В генералното класиране за Световната купа води Алекси Пентюро с 276 точки, пред Марко Одермат (Швейцария) с 260 точки, Филип Зубчич (Хърватия) с 208 точки и други. За малката световна купа в супергигантския слалом начело е Мауро Кавизел със 100 точки. 

По същото време в Куршевел (Фр) Марта Басино (Ит) спечели гигантския слалом при жените за СК. Втора на 0,46 сек оста на Сара Хектор (Шв),  а трета на 0,59 сек е Петра Влъхова (Слвк). Микаела Шифрин (САЩ) е четвърта. За Басино това е втора поредна победа на гигантски слалом през сезона. Така тя изравни постижението от 2014-а на Виктория Ребенсбург (Гер) за поредни успехи в тази дисциплина. В генералното класиране за СК води Влъхова с 420 т, пред Басино 258 и Мишел Гизин (Швейц) - 207. Шифрин е четвърта със 175 т.

Утре има спускане за мъже във Вал д'Изер (Фр) и гигантски слалом за жени в Куршевел (Фр). Евроспорт1 ще ги излъчва на живо от 10,30 ч и 13,00 ч (жени) и 11,30 ч (мъже).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай