Ще разбие ли Гришо германеца Щруф на “Мастърс” в Маями?

Григор Димитров води с 3:2 победи от предишни турнири

Ще разбие ли Гришо германеца Щруф на “Мастърс” в Маями? | StandartNews.com

Ян-Ленард Щруф ще се изправи срещу най-добрия тенисист на България Григор Димитров. Това ще се случи на турнира от сериите “Мастърс”, който ще се играе на твърда настилка. Мястото е Маями, като наградният фонд е 8.8 милиона долара.

За момента 31-годишният ни претендент е на 21 място в основната схема, като това му дава възможност да започне директно от 2-ри кръг, като Щруф се класира на него, след като победи италианеца Фабио Фонини с 6:4, 5:7, 6:4.

Двамата тенисисти са мерили сили на тенис корта на Тура на АПТ. На тези срещи Григор Димитров води с 3:2 победи. Последният им двубой е на турнира “Мастърс” през 2021. Тогава Гришо спечели с 6:3, 6:4. Хасковската гордост на България надделя и в единствения им двубой на твърд терен с 6:1, 6:3 през 2013 година.

Другите данни от първия кръг

Британецът Анди Мъри - първият двукратен шампион през 2009 и 2013, отпадна с 4:6, 5:7 от сърбина Душан Лайович. Той ще се срещне с номер 30 в листата Максим Креси от САЩ. В битката за челни позиции в турнира отпадна и спечелилият през 2018 година Джон Иснър, също от Америка. Той напусна рано надпреварата след 6:7(5), 6:7(4), като сънародникът му Емилио Нава го победи. В двубоя нямаше пробиви, но Нава се наложи по време на тайбрека и по този начин си уреди мач срещу номер 9 в класирането - Тейлър Фриц.

Французинът Юго Юмбер игра срещу 36-годишния му сънародник Гаел Монфис, като на четвъртфиналиста от 2016 му се наложи да се откаже при 3:3 гейма заради болки в китката на дясната ръка. Юмбер ще играе срещу поставения на 29 място сърбин – Миомир Кецманович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай