САЩ взривяват пазара! Решението за Меси

Какъв е планът за аржентинския ветеран

САЩ взривяват пазара! Решението за Меси | StandartNews.com

Бъдещето на Лионел Меси все още остава под въпрос, твърди вестник "Ел Мундо Депортиво". В Европа той има предложение само да поднови договора си с Пари Сен Жермен, като възможността да се върне в Барселона е нищожна заради финансовото положение на каталунския клуб.

В САЩ обаче са разработили цяла стратегия как да привлекат Меси преди Световното първенство през 2026 година, чиито домакини ще бъдат САЩ, Мексико и Канада.

Известно е, че в "Меджър Сокър Лигата" има ограничения на заплатите за футболистите и във всеки отбор може да има само трима, които получават над тавана на възнагражденията.

Американците са гъвкави и смятат да действат като в случая с Дейвид Бекъм, признава комисарят на МЛС Дон Гарбър. Англичанинът заигра в САЩ с договор за 30 милиона долара за 5 години, но за сметка на това получи правото да създаде свой отбор само за 25 милиона долара. Така се появи Интер Милано, чиято стойност днес се оценява на 600 милиона.

"Идеята е Меси да има същата възможност", казва Джеръм Мийри, който е агент с дългогодишен опит на американския пазар.

Лионел Меси от много години има рекламни договори с големи американски компании, като желанието на аржентинеца е да завърши кариерата си в МЛС, но според негови близки приоритетът му сега е да остане още една година в Европа, съобщава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай